logo-huisartsenpraktijk-muiderberg.png

Actueel

 

Apotheek 24 uur afhaalautomaat

Medicijn robot

De huisartsenpraktijk Muiderberg heeft een primeur. Patiënten kunnen daar 24 uur per dag hun (herhaal)medicatie ophalen.

„Om het serviceniveau te verhogen hebben we door Pharmaself een zogeheten medicijn-afhaal-automaat laten plaatsen”, vertelt huisarts Barbara Emmerig. „Die maakt het mogelijk om 7 dagen per week, 24 uur per dag uw (herhaal)medicatie op te halen bij onze praktijk.” Patiënten kunnen zelf aangeven of zij van deze mogelijkheid gebruik willen maken. Wie akkoord gaat kan te allen tijde de medicatie ophalen. „Zij zijn dan niet meer afhankelijk van onze openingstijden.” Het is noodzakelijk om in het bezit te zijn van een mobiele telefoon, laat de huisarts weten. „Op het moment dat de medicatie in de 24-uurs automaat geplaatst is, ontvangt de patiënt een gratis sms met daarin een unieke afhaalcode, waarmee de medicatie opgehaald kan worden.” Natuurlijk zijn er ook beperkingen, want ook een robot kan geen wonderen verrichten.

„Medicijnen die gekoeld dienen te worden of blijven, kunnen helaas niet door de robot worden uitgegeven. Patiënten kunnen ook niet bij de robot terecht indien het een eerste uitgifte betreft. Maar verder is er gemak alom voor onze patiënten.”

Voor meer informatie  Klik hier