logo-huisartsenpraktijk-muiderberg.png

Apotheek

 

Huisartsenpraktijk Muiderberg vervult naast medische zorg ook een apotheekfunctie, in de zin dat wij een uitgiftepunt zijn van medicatie, die door Apotheek Hoefstraat bij ons wordt afgeleverd. Herhaalrecepten vraagt u aan via ons, zoals u van ons gewend bent.  Voor andere vragen kunt u contact opnemen met Apotheek Hoefstraat: 013-5499200

U kunt uw voorgeschreven medicijnen de volgende dag op de praktijk ophalen. Wel zo makkelijk.

Medicijnen ophalen bij het uitgiftepunt of 24 uur per dag uit het 24-uurs uitgifte automaat *

Medicijnen kunnen op werkdagen  tussen 8.00 en 12.00 en 16.00 en 17.00 worden opgehaald.

Wanneer u een herhaalrecept aanvraagt voor 12.00 uur ligt uw medicijn doorgaans de volgende werkdag vanaf 16.00 voor u klaar. Vraagt u het herhaalrecept na 12.00 uur aan, dan ligt het 2 werkdagen vanaf 16.00 voor u klaar.

*NIEUW*  U kunt ook uw medicijnen ook uit het 24-uurs uitgifte automaat ophalen. Hiervoor kunt u een formulier invullen dat u kunt vinden bij onze balie maar ook hier kan downloaden (PDF) en zelf kan uitprinten. U kunt dan 3 dagen lang op elke tijd van de dag uw medicatie ophalen. Deze service is gratis. Het werkt nog eenvoudiger dan een pin-automaat.

Medicijnen bestellen

U kunt een herhaalrecept aanvragen

-via de telefoon (optie 2 in het bel-menu)

 -door uw doosje in de brievenbus bij de ingang te deponeren.

-direct online regelen? Klik dan op onderstaande knop.

Herhaalrecept regelen

Informatie bij recepten: het uitgifte-gesprek

Voor een optimale werking van geneesmiddelen is het essentieel dat ze goed worden gebruikt. De juiste hoeveelheden op de juiste tijdstippen, waarbij onwenselijke combinaties vermeden dienen te worden.

Daarover adviseren we u graag. Als u al een lange tijd meerdere medicijnen gebruikt, nodigen wij u uit om eenmaal per half jaar een afspraak met uw huisarts te maken om uw medicijngebruik te bespreken.

Als u geneesmiddelen tegen suiker-ziekte of een hoge bloeddruk gebruikt, is het van belang uw suiker- en bloeddrukwaarde elke 3 maanden te laten nameten. Deze waarden zijn veranderlijk, en zo ook uw optimale dosering. U kunt hiervoor een afspraak maken met de assistente. 

Veel gestelde vragen

Hoe veel medicijnen mogen jullie maximaal per keer leveren?

U kunt standaard medicijnen op recept verkrijgen voor een periode van maximaal drie maanden gebruik per keer. Als u meerdere medicijnen gebruikt, dan is het prettig als u deze gelijktijdig voor 3 maanden bestelt. Dit is voor u en voor ons tijdbesparend.

Slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen en geneesmiddelen die onder de opiumwet vallen mogen wij alleen leveren voor een periode van 1 maand gebruik. Als u deze medicatie gebruikt, dan is het raadzaam dit medicijngebruik elke 3 maanden met uw huisarts te bespreken.

De anticonceptie pil mag tot een hoeveelheid voor twaalf maanden gebruik geleverd worden.

Wat als ik niet in staat ben de medicijnen af te halen?

Indien u niet in staat bent uw medicijnen af te halen, kunt u gebruik maken van de gratis bezorgdienst.

Wat moet ik doen met oude ongebruikte medicijnen?

Oude medicijnen kunt u bij ons inleveren. Wij zorgen ervoor dat deze op een milieuveilige manier worden vernietigd.